RUBEN HOEKE BAND – ALL SAINTS

In het gezegende jaar 2000 vormde de Nederlandse gitarist Ruben Hoeke samen met ‘The Scene’-drummer de rockformatie ‘Skelter’ en drie jaar later trad hij zelf als gitarist toe tot de formatie rond de betreurde zanger Thé Lau. Hij was pas veertien jaar oud toen hij het bespelen van het instrument onder de knie probeerde te krijgen.

Anno 2019 staat deze zoon van de in 1999 op 60-jarige leeftijd aan kanker overleden jazzpianist en singer-songwriter Rob Hoeke als leadgitarist aan het roer van zijn 15 jaar geleden opgerichte eigen pop- en rockgroep ‘Ruben Hoeke Band’. Daarin zit zijn broer Eric Hoeke aan de drums en bespeelt Mike Kamp de basgitaar. Met Lucas Pruim heeft deze formatie trouwens een uitstekende zanger en songtekstschrijver in huis gehaald.

In 2016 bracht de ‘Ruben Hoeke Band’ hun laatste studioalbum “Sonic Revolver” uit en in 2017 verscheen het onder de naam ‘Hoeke’ als een eerbetoon aan Rob Hoeke uitgebrachte album “Legacy” met veertien instrumentale nummers die hun vader nog had geschreven. Vorig jaar verscheen er met “25 Live” een dubbele liveplaat met hun beste werk uit de toch al lange carrière van Ruben Hoeke en de groep.

Ze verkenden in al die jaren allerlei muziekgenres, gaande van rock over pop tot soul, blues en R&B. Op diezelfde leest gaan ze nu verder op “All Saints” met rond het briljante gitaarspel van Ruben Hoeke opgebouwde rocknummers waarin de catchy riffs elkaar in sneltempo opvolgen. Ruben Hoeke schrijft nagenoeg alle muziek voor de band en dat geldt nu ook voor de songs op het nieuwste door de frontman zelf geproducete album “All Saints”. Dat is dan wel op de erg knap gecoverde slotsong “Love Is Blindness” na, want dat is origineel een nummer van ‘U2’ uit hun album “Achtung Baby” van 1991.

De songs op deze plaat variëren van stevige hardrock over bluesy rocknummers tot prachtige ballads. Er is ook een gastmuzikant in de opnamestudio uitgenodigd met Niels Schutten die op piano speelt bij het nummer “Forafter Always” en op Hammondorgel bij de net vermelde ‘U2’-song “Love Is Blindness”.

Tot de categorie stevige rocksongs rekenen we openingstrack “Get Bit”, “(I’m A) Cheap Trick” en “Easy Does It”, de song die u op de audiovideo kunt beluisteren. U zal waarschijnlijk ook wel even aan bands als ‘Black Sabbath’ of ‘Guns’N’Roses’ denken bij het horen van nummers als “Sour Fruit”, “All Feels” en “The Devil’s Toil” terwijl “Been A Long Time” en “Sally Went To The Shore” meer naar een rockballad neigen en de mooie song “Forafter Always” een zuivere ballad mag worden genoemd.

(valsam)

CD-RELEASE : 1 november 2019 - LIVE CONCERTEN

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Butler Records / Bertus

video